Elementleveranse - montere selv

Alt du trenger å vite om elementer til deres prosjekt

Hva er en elementleveranse
Et prefabrikert elementhus er et godt alternativ for dere som ønsker et raskt alternativ til den lange byggeprosessen uten å la det gå ut over kvaliteten. Men hva er egentlig et elementhus, hvor mye koster det og hvordan er prosessen med å bygge elementhus?

Ved å bruke prefabrikerte elementer kan byggeprosessen gjøres raskere, mer effektiv og med høyere kvalitet, da elementene er produsert i kontrollerte forhold og kan installeres raskt og presist på byggeplassen. Dette kan også bidra til å redusere kostnadene og materialavfallet som oppstår under byggeprosessen.

Prefabrikasjon kan være spesielt nyttig i store boligprosjekter som krever mange identiske eller likeartede enheter, for eksempel leilighetskomplekser eller studentboliger. Det kan også være nyttig i prosjekter der tilgangen til byggematerialer er begrenset eller der byggeplassen er vanskelig å nå.
Les vår blogg om elementhus

Hva er et element levert fra Funksjonell AS?

Prefabrikerte elementer for et boligprosjekt er ferdigproduserte elementer som produseres i vår fabrikk og transporteres til byggeplassen klare for montering.

Elementene vi leverer: Veggelementer, takelementer, gulvelementer/etasjeskille, innvendige vegger og vinduer, komplette element som leveres din byggeplass.

Hva er bra med bruke elementer i ditt byggeprosjekt?

Raskere:                

Effektivt:

Høyere kvalitet:

Reduserte kostnader:


Ved å bruke prefabrikerte elementer kan byggeprosessen gjøres raskere, mer effektiv og med høyere kvalitet, da elementene er produsert i kontrollerte forhold og kan installeres raskt og presist på byggeplassen. Dette kan også bidra til å redusere kostnadene og materialavfallet som oppstår under byggeprosessen.

Prefabrikasjon er spesielt nyttig i boligprosjekter, for eksempel leilighetskomplekser eller studentboliger. Det kan også være nyttig i prosjekter der tilgangen til byggematerialer er begrenset eller der byggeplassen er vanskelig å nå.

Fra vår fabrikk

Kontakt oss for en prat om elementleveranser til deres prosjekt!

I dette møtet stiller vi med all vår kompetanse som byggherre og eiendomsutvikler. Møtet kan være både på nett eller hos oss, du velger.

Vil vi svare på alle spørsmål du har og vil vil nok spørre noen spørsmål også.
 
Har du tegninger eller skisser av et hus du ønsker deg, flott, vil vi gi deg våre sysnspunkter ift. forenkling, produksjon og kompleksitet.

Ring gjerne på 99 11 10 20

Hva er et elementhus

Et elementhus er et prefabrikert hus som leveres i ferdige bygningsdeler og kan bygges uten å bruke sag, litt som lego. Delene er ytterveggselementer med kledning, vinduer og beslag, etasjeskiller og takelementer, alle isolerte. Vi leverer boligen med ferdige elementer og har et eget team på byggeplassen som monterer huset for deg. vi holder kran og stillas. Vårt mål er at våre kunder ikke skal få tilleggsfakturaer når prosjektet er i gang på byggeplass.

Elementhus under produksjon - veggelement

Hva er forskjellen på et elementhus fra Funksjonell AS og et plassbygd hus?

Det ferdigstilte produktet fremstår som identiske. Forskjellen mellom elementhus og plassbygd er byggeprosessen. For plassbygde hus skjer snekring på byggeplass, hvor miljø og eksterne faktorer får stor innvirkning på byggeprosessen. For elementhus skjer snekring i tørre, kontrollerte og standardiserte omgivelser på fabrikk. Dette gir byggherre mye mer kontroll. Elementhusprosessen er raskere, kostnaden for bygging er gitt på forhånd, kvaliteten er kjent og ferdigdato er kjent.

Hvorfor velge elementer fra Funksjonell AS?

Den største fordelen med å velge et prefabrikert hus er all tiden du sparer. Vi i Funksjonell leverer våre element fra vår fabrikk og leverer de til din byggeplass

Et annet grunn til å velge våre hus er miljøet. Et elementhus som bygges i fabrikk gir mindre avfall, da våre ingeniører vet hva de trenger av materialer og fokuserer på å unngå svinn av bygningsmaterialer. For eksempel er hver enkelt planke tegnet og planlagt på forhånd. Dette bruker vi når vi bestiller konstruksjonsvirke. Et annet eksempel er beslag. Fra våre tegninger får vi vite nøyaktig hvor lange beslagene skal være, derfor har vi her null svinn. 

Ved at alt er tegnet og beregnet før vi bestiller materiell blir det ikke svinn i vår byggeprosess

Fordeler med elementleveranse

• Rask prosess
• Tett hus på tre til fem dager
• Unngå svinn og spar miljøet
• Erfarne snekkere
• Høy kvalitet
• Sparing av egne ressurser ved å kutte svært mange arbeidstimer med plassbygging, elementhus heises på plass raskt og effektivt
• Snekkere kan bruke tiden bedre ved å raskt komme i gang med innvendige arbeider. For en enebolig er de i gang innvendig ca. en uke etter huset er montert
• Man får betydelig økt kontroll på kostnader. Et hus levert som element fra oss er tydelig beskrevet og grensesnitt mellom andre fag er avklart. Vi gir en pris og den holder vi. Man vet hva man får og risiko for budsjettsprekk bortfaller.
• Vi tar oss av alle innkjøp til elementene

Hvordan jobber Funksjonell?

Er du nysgjerrig på Funksjonells elementhus? Ta gjerne kontakt for et tilbud! Når dere tar kontakt ber vi om tegninger, helst i elektronisk format som .dwg, .ifc eller lignende format, men PDF går også fint.

Hvorfor velge Funksjonell som husleverandør?

Byggeprosjekt - slik lykkes du

Fra tegning til tilbud

Når vi får tegningene gjør våre ingeniører en rask vurdering av kompleksitet, og setter så opp en oversikt over mengder av de ulike materialene som trengs. Denne oversikten sendes så til vår kalkulatør som priser elementhuset. Spesielle detaljer som er utenfor våre standarder henter vi inn pris på, for eksempel takvinduer, ståltak, vindussystemer (typisk for moderne hus med store sammenhengende vindusflater) og mer.

Når dette arbeidet er gjort er tilbudet på elementleveransen klar og dere får det oversendt. Dette tar rundt to til tre uker.

Etter at dere har vurdert tilbudet og tatt en avgjørelse om at det matcher budsjett og deres ønsker går vi i en dialog rundt detaljer. I dette steget skiller Funksjonell seg ut sammenlignet med andre i bransjen. Vi har selv bygget mange hus og leiligheter, og vi bringer vår 20 år lange kompetanse som byggherre til bords. Å bygge hus er en komplisert prosess, og bidrar med informasjon om detaljer og løsninger slik at elementleveransen blir komplett og ingenting blir glemt. Å bygge et elementhus er en trygg og forutsigbar prosess og ingen av våre kunder skal motta tilleggsfakturaer fra oss når prosjektet er i gang på byggeplass. Vår pris og vår leveranse er komplett, ferdig levert byggeplassen.

Når vi sammen har definert overordnede detaljer og grensesnitt mellom oss som leverandør og de andre fagene, setter vi opp et endelig tilbud, og går videre til planlegging av selve produksjonen av elementene. 

Typisk romplan, her vises en andreetasje i et elementhus

Kontrakt og produksjon av elementer

Når tilbudet er akseptert lager vi en kontrakt, vi benytter NS8406-Forenklet norsk bygg og anleggskontrakt. Når kontrakten er signert starter vi opp ingeniørfasen som vanligvis tar omtrent seks uker. I denne perioden vil vi typisk trenge avklaringer, og konkrete spørsmål blir diskutert og avklart. Vi danner her et komplett grunnlag for produksjon og montering, detaljer og tegninger av elementhuset. Etter denne runden produseres huset i fabrikk. Produksjonstid for elemener til enebolig i elementer er ca. fire uker.

Se også blogg om hvordan lykkes


Tegning av enkeltelement i et elementhus

Produksjon av enkeltelement for en elementleveranse

Kontakt oss for en prat om elementleveranser til deres prosjekt!

I dette møtet stiller vi med all vår kompetanse som byggherre og eiendomsutvikler. Møtet kan være både på nett eller hos oss, du velger.

Vil vi svare på alle spørsmål du har og vil vil nok spørre noen spørsmål også.
 
Har du tegninger eller skisser av et hus du ønsker deg, flott, vil vi gi deg våre sysnspunkter ift. forenkling, produksjon og kompleksitet.

Ring gjerne på 99 11 10 20

Du finner mye mer på www.funksjonell.no

Les om:
Byggeprosessen steg for steg
Hvordan du lykkes med byggeprosjektet


Lykke til fra oss i Funksjonell AS 

Tilbake til bloggen

Kontakt oss

+47 99 11 10 20

salg@funksjonell.no

Mandag-fredag 9-16

Oksval terrasse 42C, 1456 Nesoddtangen

Made with ‌

No Code Website Builder
Vi bruker kapsler for å gi bedre brukeropplevelse. Les gjerne vår personvernerklæring her

.