Elementhus

Alt du trenger å vite for å bygge med prefabrikerte elementer

Fra vår fabrikk til din byggeplass
Skal du bygge nytt hus? Et prefabrikert elementhus er et godt alternativ for deg som ønsker et raskt alternativ til den lange byggeprosessen, uten å la det gå ut over kvaliteten. Men hva er egentlig et elementhus, hvor mye koster det og hvordan er prosessen med å bygge elementhus?

Les vår blogg om elementhus

Raskt - Enkelt - Tørt bygg

Raskt: Det som er den store fordelen er at fra vi starter å montere elementhuset til huset er tett er at det kun 4 dager.
Enklere: Alt som skal kjøpes inn gjør vi. Når vi er ferdige står huset der, alt ferdig utvendig. ALT!
Tørt bygg: På 4 dager er huset tett, da kan det komme regn, snø og vind, null stress

Fra vårt prosjekt for Grefsen boligutvikling AS på Nordstrand

Kontakt oss for en prat om elementleveranser til deres prosjekt!

I dette møtet stiller vi med all vår kompetanse som byggherre og eiendomsutvikler. Møtet kan være både på nett eller hos oss, du velger.

Vil vi svare på alle spørsmål du har og vil vil nok spørre noen spørsmål også.
 
Har du tegninger eller skisser av et hus du ønsker deg, flott, vil vi gi deg våre sysnspunkter ift. forenkling, produksjon og kompleksitet.

Ring gjerne på 99 11 10 20

Hva er et elementhus

Et elementhus er et prefabrikert hus som leveres i ferdige bygningsdeler og kan bygges uten å bruke sag, litt som lego. Delene er ytterveggselementer med kledning, vinduer og beslag, etasjeskiller og takelementer, alle isolerte. Vi leverer boligen med ferdige elementer og har et eget team på byggeplassen som monterer huset for deg. vi holder kran og stillas. Vårt mål er at våre kunder ikke skal få tilleggsfakturaer når prosjektet er i gang på byggeplass.

Elementhus under produksjon - veggelement

Hva er forskjellen på et elementhus fra Funksjonell AS og et plassbygd hus?

Det ferdigstilte produktet fremstår som identiske. Forskjellen mellom elementhus og plassbygd er byggeprosessen. For plassbygde hus skjer snekring på byggeplass, hvor miljø og eksterne faktorer får stor innvirkning på byggeprosessen. For elementhus skjer snekring i tørre, kontrollerte og standardiserte omgivelser på fabrikk. Dette gir byggherre mye mer kontroll. Elementhusprosessen er raskere, kostnaden for bygging er gitt på forhånd, kvaliteten er kjent og ferdigdato er kjent.

Hvorfor velge et prefabrikert hus?

Den største fordelen med å velge et prefabrikert hus er all tiden du sparer. Vi i Funksjonell får våre elementhus ferdig levert fra fabrikk og bruker kun tre til fem dager på byggeplassen før huset er tett.

Et annet grunn til å velge våre hus er miljøet. Et elementhus som bygges i fabrikk gir mindre avfall, da våre ingeniører vet hva de trenger av materialer og fokuserer på å unngå svinn av bygningsmaterialer. For eksempel er hver enkelt planke tegnet og planlagt på forhånd. Dette bruker vi når vi bestiller konstruksjonsvirke. Et annet eksempel er beslag. Fra våre tegninger får vi vite nøyaktig hvor lange beslagene skal være, derfor har vi her null svinn. 

Ved at alt er tegnet og beregnet før vi bestiller materiell blir det ikke svinn i vår byggeprosess

Fordeler med elementhus

• Rask prosess
• Tett hus på tre til fem dager
• Unngå svinn og spar miljøet
• Erfarne snekkere
• Kran og stillaser inkludert
• Høy kvalitet
• Sparing av egne ressurser ved å kutte svært mange arbeidstimer med plassbygging, elementhus heises på plass raskt og effektivt
• Snekkere kan bruke tiden bedre ved å raskt komme i gang med innvendige arbeider. For en enebolig er de i gang innvendig ca. en uke etter huset er montert
• Man får betydelig økt kontroll på kostnader. Et elementhus fra oss er tydelig beskrevet og grensesnitt mellom andre fag er avklart. Vi gir en pris og den holder vi. Man vet hva man får og risiko for budsjettsprekk frafaller.
• Vi tar oss av alle innkjøp
• Elementhuset blir levert helt ferdig utvendig, ferdig malt og med beslag og takrenner 

Hvordan jobber Funksjonell?

Er du nysgjerrig på Funksjonells elementhus? Ta gjerne kontakt for et tilbud! Når dere tar kontakt ber vi om tegninger, helst i elektronisk format som .dwg, .ifc eller lignende format, men PDF går også fint.

Hvorfor velge Funksjonell som husleverandør?

Byggeprosjekt - slik lykkes du

Fra tegning til tilbud

Når vi får tegningene gjør våre ingeniører en rask vurdering av kompleksitet, og setter så opp en oversikt over mengder av de ulike materialene som trengs. Denne oversikten sendes så til vår kalkulatør som priser elementhuset. Spesielle detaljer som er utenfor våre standarder henter vi inn pris på, for eksempel takvinduer, ståltak, vindussystemer (typisk for moderne hus med store sammenhengende vindusflater) og mer.

Når dette arbeidet er gjort er tilbudet på elementhus klart og dere får det oversendt. Dette tar rundt to-tre uker.

Etter at dere har vurdert tilbudet og tatt en avgjørelse om at det matcher budsjett og deres ønsker går  i en dialog rundt detaljer. I dette steget skiller Funksjonell seg ut sammenlignet med andre i bransjen. Vi har selv bygget mange hus og leiligheter, og vi bringer vår 20 år lange kompetanse som byggherre til bords. Å bygge hus er en komplisert prosess, og bidrar med informasjon om detaljer og løsninger slik at elementhusleveransen blir komplett og ingenting blir glemt. Å bygge et elementhus er en trygg og forutsigbar prosess og ingen av våre kunder skal motta tilleggsfakturaer fra oss når prosjektet er i gang på byggeplass. Vår pris og vår leveranse er komplett, ferdig montert, ferdig utvendig og klart for innvendige arbeider.

Når vi sammen har definert overordnede detaljer og grensesnitt mellom oss som leverandør og de andre fagene, setter vi opp et endelig tilbud, og går videre til planlegging av selve produksjonen av elementhuset. 

Typisk romplan, her vises en andreetasje i et elementhus

Kontrakt og produksjon av elementer

Når tilbudet er akseptert lager vi en kontrakt, vi benytter NS8406 Forenklet norsk bygg og anleggskontrakt. Når kontrakten er signert starter vi opp ingeniørfasen som vanligvis tar omtrent seks uker. I denne perioden vil vi typisk trenge avklaringer, og konkrete spørsmål blir diskutert og avklart. Vi danner her et komplett grunnlag for produksjon og montering, detaljer og tegninger av elementhuset. Etter denne runden produseres huset i fabrikk. Produksjonstid for en enebolig i elementer er ca. fire uker.

Se også blogg om hvordan lykkes


Tegning av enkeltelement i et elementhus

Produksjon av enkeltelement for et elementhus

Kontakt oss for en prat om elementleveranser til deres prosjekt!

I dette møtet stiller vi med all vår kompetanse som byggherre og eiendomsutvikler. Møtet kan være både på nett eller hos oss, du velger.

Vil vi svare på alle spørsmål du har og vil vil nok spørre noen spørsmål også.
 
Har du tegninger eller skisser av et hus du ønsker deg, flott, vil vi gi deg våre sysnspunkter ift. forenkling, produksjon og kompleksitet.

Ring gjerne på 99 11 10 20

Byggeprosessen

Vi kommer til byggeplassen noen dager før elementene og overtar ferdig fundament. Når fundamentet er tatt over kommer elementene, kran og stillas, samt våre montører som setter i gang med selve monteringen.

Byggeprosessen steg for steg

Montering av en enebolig tar rundt fire til fem dager. Da er alle elementer montert og huset er tett for vær og vind. Når montering er ferdig fortsetter vi inne med teiping og sluttmontering. Dette kan typisk ta en uke. Dette gjør vi slik at byggherre raskt kan komme i gang med innvendige arbeider. Når vi er ferdige inne gjør vi en trykktest. Etter trykktest er det overtagelsesforretning og byggherre overtar det innvendige arbeidet.

Når vi er ferdige inne fortsetter vi ute og gjør fasaden helt ferdig. Dette tar også rundt en uke for en enebolig. I denne perioden kan byggherre benytte stillas om de skal montere utelys, solceller på tak og lignende. Når vi er ferdige ute gjøres en befaring og overtagelse. Denne overtagelsen inkluderer også at vi leverer FDV og kvalitetsskjema fra monteringsprosessen. Vi bruker bare sertifiserte materialer/skruer/tape etc. og vi leverer en oversikt over alle materialer benyttet og sertifikater på de. På dette tidspunktet er vi ferdige og starter å montere neste bolig, om dere har bestilt flere. 

Se også blogg om hvordan lykkes


God stemning på byggeplassen

Vi ønsker ikke en byggeprosess der vi skal tilleggsfakturere utbygger. Istedenfor bruker vi mye energi på at alle kostnader allerede er ført opp i tilbudet før det signeres. Dette gir forutsigbarhet, styrket bunnlinje for utbygger og god stemning på byggeplassen. God stemning er oljen i maskineriet! Vi er opptatt av at samhandling mellom partene går som smurt og at det administrative ikke blir stående i veien for utbygging. Da får man bygget hus med høy kvalitet, uten uforutsette kostnader.

Les vår artikkel om Byggeprosjekt - slik lykkes duNår tilbudet er akseptert lager vi en kontrakt, vi benytter NS8406 Forenklet norsk bygg og anleggskontrakt. Når kontrakten er signert starter vi opp ingeniørfasen som vanligvis tar omtrent seks uker. I denne perioden vil vi typisk trenge avklaringer, og konkrete spørsmål blir diskutert og avklart. Vi danner her et komplett grunnlag for produksjon og montering, detaljer og tegninger av elementhuset. Etter denne runden produseres huset i fabrikk. Produksjonstid for en enebolig i elementer er ca. fire uker.

Les vår artikkel om Byggeprosjekt - slik lykkes du


Du finner mye mer på www.funksjonell.no

Les om:
Byggeprosessen steg for steg
Hvordan du lykkes med byggeprosjektet


Lykke til fra oss i Funksjonell AS 

Tilbake til bloggen

Kontakt oss

+47 99 11 10 20

salg@funksjonell.no

Mandag-fredag 9-16

Oksval terrasse 42C, 1456 Nesoddtangen

Built with Mobirise ‌

Free Web Page Creator
Vi bruker kapsler for å gi bedre brukeropplevelse. Les gjerne vår personvernerklæring her

.