Hva er viktige tips å gi til de som skal bygge hus, her er våre viktigste

08. oktober 2021
Av Torstein Osborg, Funksjonell AS

Det er veldig mange tips å gi, her er noen som kan være fine å ta med når tomten er kjøpt

Innhold:

• Reguleringsplan
• Plankart
• Vent med å bygge drømmehuset i hodet
• Ta med arkitekten på tur
• Planlegg boligdetaljer
Supertips: Walk-in closet - garderobe


Les om hvordan lykkes med byggeprosjekt

Kanksje det viktigste kartet å forstå...

Regulsringsplan med plankart

Du kommer ikke unna å ha kontroll på reguleringsplanen med bestemmelser. Her har kommunen satt premisser for hva og hvor mye du kan bygge og ikke minst om det er rekkefølgebestemmelser. Er det rekkefølgebestemmelser så er det noe som må tas med. En rekkefølgebestemmelse kan være at veien inn til din tomt har et krav om å bygges i fra forrige nabo og den skal ha kommunal standard. Det sier seg selv om du må bygge 50-100 m vei med kommunal standard vil det koste en del.

Se artikkel om å lykkes - kalkyle og budsjett

Arkitekttegnet panorama av vår ferdighus modell Harekroken

Vent med å bygge drømmehuset i hodet

Ikke ha et drømmehus i hodet før du har sett på hva tomten er egnet til. Hvordan ser nabohusene ut? Vil du følge strøkets karakter eller vil du bygge noe som ingen andre har? Uansett, tøm hodet, se på tomten, hvor er utsikten, hvor er solsiden, hvor skal grillen stå, er det plass til kjøkkenhage, hvor skal den være? Hvor skal garasje være? Hvor kan en bygge en utebod? Hvor skal sykler parkeres? Ta med arkitekten til tomten og bruk tid på å gå rundt og tenk på mest mulig om hva som passer deres behov. Hvor skal stuevindu være. Hvor skal dør til balkong og terrasse være. Hvor skal vi ha soverommene? Hvor er det skygge? Hvor er det sol? Ta med langt målebånd og noen spisse pinner slik dere kan sette ut merker for hjørner etc.

Lykkes med byggeprosjekt og om våre elementhus

Drømmehuset - Arkitekt Tommy Wilhelmsen
Foto: Emilie Ahley

Hvilket drømmehus passer på tomten

Når dere har god følelse for tomten, sett dere ned med arkitekten å diskuter hva som kan passe. Et moderne hus, et funkishus eller et tradisjonelt hus. Arkitekten kan raskt, for hånd, lage enkle ideskisser.

Tradisjonelt hus fra Norske hus

Planlegg boligdetaljer

Når dere er enige med arkitekt om hustype, planlegg antall rom, hvor skal de være. Stue mot utsikt. Soverom mot skygge. Skal kjøkken og stue være i 1. eller 2. etasje? Skal en ha walk in garderobe med mindre soverom, eller skal soverom være stort med plass til skap?

Les om byggeprosessen 


SUPERTIPS!

Supertips! Walk-in garderobe for master bedroom / hovedsoverom. Lag et soverom som akkurat oppfyller kraven til tilgjengelighet (så lite som mulig) Fra soverommet monter en god og lydtett dør som går til garderoben. I garderoben er det tilgang til baderom og dør ut til gang. På denne måten vil den som skal sove litt lenger få fred, den som står opp kan vandre fritt mellom garderoben og bad og gjøre seg klar til dagen uten å forstyrre den bedre halvdel.

Supertips! Når fruen står opp først og skal ordne seg for dagen, gubben sover trygt og stille videre

Kontakt oss

+47 99 11 10 20

salg@funksjonell.no

Mandag-fredag 9-16

Oksval terrasse 42C, 1456 Nesoddtangen

Made with ‌

Offline Website Builder
Vi bruker kapsler for å gi bedre brukeropplevelse. Les gjerne vår personvernerklæring her

.